Siz Hayal Edin Yeter...
Vize Formu
Konsolosluk İletişim Bilgileri
Okçu Mustafa Cad. Nor Han No: 52 Karaköy/İST
Telefon: (212) 250 11 30 Fax: (212) 255 50 64
(Formlar siyah tükenmez kalemle ve büyük harflerle doldurulup evraklarla beraber tarafımıza gönderilmelidir.)
Vize formunu görüntüleyebilmeniz için Adobe Acrobat Reader programının bilgisayarınızda yüklü olması gereklidir
PORTEKİZ

Turistik Vize

Şirket Sahibi

  • Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır .Pasaport  ılk alınıs tarıhı 10 yıldan eskı olan pasaportları ısleme almamaktadırlar.
  • Yeni Çekilmiş arka fonu beyaz renkli 2 adet biometrik özellikte vesikalık resim.
  • Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Portekiz  Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Kimlik  fotokopisi
  • Şirketin imza sirküler fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi Fotokopisi Yeni tarihli ( en az 3 ay)
  • Vergi Levhası fotokopisi ( son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Banka hesap cüzdan fotokopisi( güncel tarihli-hesap hareketli-bakiyesi bulunan)
  • Tapu Fotokopileri (var ise)
  • Araç Ruhsat Fotokopileri ( var ise)
  • İlk defa vize alacak kişiler için emniyet müdürlüğünden protokol yazısı.
  • Son iki sene içinde 2 adet kısa schengen veya 1 adet 1 yıllık ve ustu vıze sahıbı olmayan kısıler konsolosluğa sahsen basvurmak zorundadırlar.

SSK Çalışanı

  • Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır .Pasaport  ılk alınıs tarıhı 10 yıldan eskı olan pasaportları ısleme almamaktadırlar.
  • Yeni Çekilmiş arka fonu beyaz renkli 2 adet biometrik özellikte vesikalık resim.
  • Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Portekiz  Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Fuar davetiyesi veya katılım belgesi ,stant kiralama yazıları ve konfirmesi.Davet eden firmadan antetli kağıda davetiye .
  • Kimlik  fotokopisi
  • Şirketin imza sirküler fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi Fotokopisi Yeni tarihli ( en az 3 ay)
  • Vergi Levhası fotokopisi ( son dönem)
  • SSK işe giriş belgesi fotokopisi
  • Son 3 aylık maaş bordrosu
  • SSK prim internet üzerinden dökümleri son 6 aylık
  • Internet uzerınden SSK HIZMET DöKÜMÜ
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Banka hesap cüzdan fotokopisi( güncel tarihli-hesap hareketli-bakiyesi bulunan)
  • Tapu Fotokopileri (var ise)
  • Araç Ruhsat Fotokopileri ( var ise)
  • İlk defa vize alacak kişiler için emniyet müdürlüğünden protokol yazısı.
  • Son iki sene içinde 2 adet kısa schengen veya 1 adet 1 yıllık ve ustu vıze sahıbı olmayan kısıler konsolosluğa sahsen basvurmak zorundadırlar.

Öğrenci

Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır .

•             Yeni Çekilmiş arka fonu beyaz renkli 2 adet biometrik resim.

•             Öğrenim görülen okuldan alınmış öğrenci belgesi ve öğrenci kimlik kartı fotokopisi.

•             Eğer 18 Yaşının altında ise Anne ve baba tarafından verilmiş noterden muvafakatname .

•             ( Anne veya Babasının )Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

•             Son 3 aylık bordro Dokumlerı

•             SSK giriş belgesi

•             İnternetten SSK Hizmet Dökümü

•             Kimlik fotokopisi

•             Şirketin imza sirküler fotokopisi

•             Faaliyet Belgesi Aslı Yeni tarihli ( en az 3 ay)

•             Vergi Levhası fotokopisi ( son dönem)

•             Ticaret sicil gazetesi fotokopisi

•             Banka hesap cüzdan fotokopisi( güncel tarihli-hesap hareketli-bakiyesi bulunan)

•             Tapu Fotokopileri (var ise)

•             Araç Ruhsat Fotokopileri ( var ise)

•             Evli olanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi yada nufus kayıt ornegı ıstenmektedir.

Ticari Vize

Şirket Sahibi

  • Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır .Pasaport  ılk alınıs tarıhı 10 yıldan eskı olan pasaportları ısleme almamaktadırlar.
  • Yeni Çekilmiş arka fonu beyaz renkli 2 adet biometrik özellikte vesikalık resim.
  • Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Portekiz  Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Fuar davetiyesi veya katılım belgesi ,stant kiralama yazıları ve konfirmesi.Davet eden firmadan antetli kağıda davetiye .
  • Kimlik  fotokopisi
  • Şirketin imza sirküler fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi Fotokopisi Yeni tarihli ( en az 3 ay)
  • Vergi Levhası fotokopisi ( son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Banka hesap cüzdan fotokopisi( güncel tarihli-hesap hareketli-bakiyesi bulunan)
  • Tapu Fotokopileri (var ise)
  • Araç Ruhsat Fotokopileri ( var ise)
  • İlk defa vize alacak kişiler için emniyet müdürlüğünden protokol yazısı.
  • Son iki sene içinde 2 adet kısa schengen veya 1 adet 1 yıllık ve ustu vıze sahıbı olmayan kısıler konsolosluğa sahsen basvurmak zorundadırlar.

SSK Çalışanı

  • Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır .Pasaport  ılk alınıs tarıhı 10 yıldan eskı olan pasaportları ısleme almamaktadırlar.
  • Yeni Çekilmiş arka fonu beyaz renkli 2 adet biometrik özellikte vesikalık resim.
  • Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Portekiz  Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Fuar davetiyesi veya katılım belgesi ,stant kiralama yazıları ve konfirmesi.Davet eden firmadan antetli kağıda davetiye .
  • Kimlik  fotokopisi
  • Şirketin imza sirküler fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi Fotokopisi Yeni tarihli ( en az 3 ay)
  • Vergi Levhası fotokopisi ( son dönem)
  • SSK işe giriş belgesi fotokopisi
  • Son 3 aylık maaş bordrosu
  • SSK prim internet üzerinden dökümleri son 6 aylık
  • Internet uzerınden SSK HIZMET DöKÜMÜ
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Banka hesap cüzdan fotokopisi( güncel tarihli-hesap hareketli-bakiyesi bulunan)
  • Tapu Fotokopileri (var ise)
  • Araç Ruhsat Fotokopileri ( var ise)
  • İlk defa vize alacak kişiler için emniyet müdürlüğünden protokol yazısı.
  • Son iki sene içinde 2 adet kısa schengen veya 1 adet 1 yıllık ve ustu vıze sahıbı olmayan kısıler konsolosluğa sahsen basvurmak zorundadırlar.

Öğrenci

•             Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır .

•             Yeni Çekilmiş arka fonu beyaz renkli 2 adet biometrik resim.

•             Öğrenim görülen okuldan alınmış öğrenci belgesi ve öğrenci kimlik kartı fotokopisi.

•             Eğer 18 Yaşının altında ise Anne ve baba tarafından verilmiş noterden muvafakatname .

•             ( Anne veya Babasının )Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

• Fuar davetiyesi veya katılım belgesi ,stant kiralama yazıları ve konfirmesi.Davet eden firmadan antetli kağıda davetiye .

•             Son 3 aylık bordro Dokumlerı

•             SSK giriş belgesi

•             İnternetten SSK Hizmet Dökümü

•             Kimlik fotokopisi

•             Şirketin imza sirküler fotokopisi

•             Faaliyet Belgesi Aslı Yeni tarihli ( en az 3 ay)

•             Vergi Levhası fotokopisi ( son dönem)

•             Ticaret sicil gazetesi fotokopisi

•             Banka hesap cüzdan fotokopisi( güncel tarihli-hesap hareketli-bakiyesi bulunan)

•             Tapu Fotokopileri (var ise)

•             Araç Ruhsat Fotokopileri ( var ise)

•             Evli olanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi yada nufus kayıt ornegı ıstenmektedir.

ÖNEMLİ UYARILAR

Portekiz Büyükelçiliği tüm vize başvurularında Acente’leri aracı olarak kabul

etmemekte dolayısıyla tüm vize başvuruları şahsen yapılmaktadır.

1- LACİVERT (Normal) YEŞİL (Hususi) ve GRİ (Hizmet) pasaportlardan vize istenmektedir.

2- KIRMIZI (Diplomatik) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.

3- Tüm schengen ülkelerinin Ortak kararı gereği Pasaport süresi ilk alındığı tarihten itibaren 10 yıldan fazla olan pasaportların başvurularını kesinlikle kabul

etmediğinden schengen ülkelerine seyahat edecek olan yolcularımızın

pasaportlarını mutlaka değiştirmeleri gerekmektedir.

4- Büyükelçilik Pasaportunuzun 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün pasaport sahibi tarafından imzalı olmasını-- temdit süresinin seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 AY ve Pasaportta kayıtlı kişi kadar boş vize sayfasının bulunmasını istemektedir. Eğer var ise eski pasaportlarınızı da göstermenizin sizin için referans olacağını da unutmayınız.

5- Anne ve Baba dan ayrı yada herhangi birisi ile seyehat edecek olan 18 yaşından küçük çocuklar için Noter onaylı MUVAFAKATNAME istenmektedir.

6- Vize başvuru formları İngilizce olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak okunaklı ve büyük harflerle doldurulmalı ; mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.

7- Portekiz/Schengen sahasına giren tüm yabancı uyruklular geçerli seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorundadırlar.

8- Portekiz Büyükelçiliği tüm vize başvurularını Pazartesi—Salı—Çarşamba-- Perşembe ve Cuma günleri 09.30 - 12.00 saatleri arasında kabul etmektedir.Daha önceden pasaportunda schengen vizesi bulunan vize başvuruları 3- 4 iş gününde sonuçlanmakta,

schengen vizesi olmayan boş pasaportların başvuruları da 7 gün sürmektedir.

Expres vize uygulaması bulunmamaktadır.

 

9- Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram - yılbaşı- sömestr - fuar - paskalya - dil okulu vb gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı ve müracaatınızınsonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerindeki yazılı olan bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.

©Copyright 2013 Beytour Turizm Hizmetleri Ltd Şti
Yenidoğan M. Abdi İpekçi C. No: 50/A B.paşa / İST
+90 212 674 54 77 - 78 pbx