Siz Hayal Edin Yeter...
Vize Formu
Konsolosluk İletişim Bilgileri
İstiklal Cad. No:8 Taksim / İST
Telefon: (212) 334 87 30 Faks: (212) 334 87 27
(Formlar siyah tükenmez kalemle ve büyük harflerle doldurulup evraklarla beraber tarafımıza gönderilmelidir.)
Vize formunu görüntüleyebilmeniz için Adobe Acrobat Reader programının bilgisayarınızda yüklü olması gereklidir
Fransa

Turistik Vize

Şirket Sahibi

  • Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır .
  • Yeni Çekilmiş arka fonu beyaz renkli 2 adet vesikalık resim.
  • Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Fransa
  • Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi (İNGİLİZCE)
  • Kimlik fotokopisi
  • Şirketin imza sirküler fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi Aslı Yeni tarihli ( en az 3 ay)
  • Vergi Levhası fotokopisi ( son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Banka hesap cüzdan fotokopisi( güncel tarihli-hesap hareketli-bakiyesi bulunan)
  • Tapu Fotokopileri (var ise)
  • Araç Ruhsat Fotokopileri ( var ise)
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi yada nufus kayıt ornegı ıstenmektedir.

SSK Çalışanı

  • Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır .
  • Yeni Çekilmiş arka fonu beyaz renkli 2 adet vesikalık resim.
  • Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Fransa Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi (İNGİLİZCE)gidiş-dönüş tarihlerini belirtelim…
  • Son 3 aylık bordro Dokumlerı
  • SSK giriş belgesi
  • İnternetten SSK Hizmet Dökümü
  • Kimlik fotokopisi
  • Şirketin imza sirküler fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi Aslı Yeni tarihli ( en az 3 ay)
  • Vergi Levhası fotokopisi ( son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Banka hesap cüzdan fotokopisi( güncel tarihli-hesap hareketli-bakiyesi bulunan)
  • Tapu Fotokopileri (var ise)
  • Araç Ruhsat Fotokopileri ( var ise)
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi yada nufus kayıt ornegı ıstenmektedir.

Öğrenci

  • Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır .
  • Yeni Çekilmiş arka fonu beyaz renkli 2 adet vesikalık resim.
  • Öğrenim görülen okuldan alınmış öğrenci belgesi ve öğrenci kimlik kartı fotokopisi.
  • Eğer 18 Yaşının altında ise Anne ve baba tarafından verilmiş noterden muvafakatname .
  • ( Anne veya Babasının )Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Fransa Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi(İNGİLİZCE)
  • Son 3 aylık bordro Dokumlerı
  • SSK giriş belgesi
  • İnternetten SSK Hizmet Dökümü
  • Kimlik fotokopisi
  • Şirketin imza sirküler fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi Aslı Yeni tarihli ( en az 3 ay)
  • Vergi Levhası fotokopisi ( son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Banka hesap cüzdan fotokopisi( güncel tarihli-hesap hareketli-bakiyesi bulunan)
  • Tapu Fotokopileri (var ise)
  • Araç Ruhsat Fotokopileri ( var ise)
  • Evli olanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi yada nufus kayıt ornegı ıstenmektedir.

Ticari Vize

Şirket Sahibi

                    Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır .

                    Yeni Çekilmiş arka fonu beyaz renkli 2 adet vesikalık resim.

                    Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Fransa Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi (İNGİLİZCE)

                    Kimlik fotokopisi

                    Şirketin imza sirküler fotokopisi

                    Faaliyet Belgesi Aslı Yeni tarihli ( en az 3 ay)

                    Vergi Levhası fotokopisi ( son dönem)

                    Ticaret sicil gazetesi fotokopisi

                    Banka hesap cüzdan fotokopisi( güncel tarihli-hesap hareketli-bakiyesi bulunan)

                    Tapu Fotokopileri (var ise)

                    Araç Ruhsat Fotokopileri ( var ise)

                    Evli olanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi yada nufus kayıt ornegı ıstenmektedir.

SSK Çalışanı

•             Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır .

•             Yeni Çekilmiş arka fonu beyaz renkli 2 adet vesikalık resim.

•             Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Fransa Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi (İNGİLİZCE)gidiş-dönüş tarihlerini belirtelim…

•             Son 3 aylık bordro Dokumlerı

•             SSK giriş belgesi

•             İnternetten SSK Hizmet Dökümü

•             Kimlik fotokopisi

•             Şirketin imza sirküler fotokopisi

•             Faaliyet Belgesi Aslı Yeni tarihli ( en az 3 ay)

•             Vergi Levhası fotokopisi ( son dönem)

•             Ticaret sicil gazetesi fotokopisi

•             Banka hesap cüzdan fotokopisi( güncel tarihli-hesap hareketli-bakiyesi bulunan)

•             Tapu Fotokopileri (var ise)

•             Araç Ruhsat Fotokopileri ( var ise)

•             Evli olanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi yada nufus kayıt ornegı ıstenmektedir.

ÖNEMLİ UYARILAR

Önemli Uyarılar www.vizetur.com Tüm Konsolosluklara sizin adınıza vize başvurularınızı yapmaya yetkilidir.

1.            LACİVERT (Normal) pasaportlardan vize istenmektedir. (Bkz.Vize Rejim Tablosu)

2.            YEŞİL (Hususi) GRİ (Hizmet) ve KIRMIZI (Diplomatik) pasaportlara vize uygulanmamaktadır. (Bkz.Vize Rejim Tablosu)

3.            Tüm schengen ülkelerinin Ortak kararı gereği Pasaport süresi ilk alındığı tarihten itibaren 10 yıldan fazla olan pasaportların başvurularını kesinlikle kabul etmediğinden schengen ülkelerine seyahat edecek olan yolcularımızın pasaportlarını mutlaka değiştirmeleri gerekmektedir.

4.            Konsolosluk Pasaportunuzun 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün pasaport sahibi tarafından imzalı olmasını pasaportun temdit süresinin en az 6 ay ve Pasaportta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunmasını istemektedir. Eğer var ise eski pasaportlarınızı da göstermenizin sizin için referans olacağını da unutmayınız..Schengen ülkeleri ''Gümrük ve döviz kayıtları'' sayfalarına kesinlikle vize uygulamamakta ve sadece ''Vizeler'' yazan saylara vize basılmaktadır.

5.            Fransa Başkonsolosluğu tüm vize başvurularında yeni çekilmiş, rötuşsuz ve arka fonu beyaz özelliklere sahip vesikalık resimleri kabul etmektedir.!!! 6.           Yeni Vize başvuru formları Fransızca olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak okunaklı, büyük harflerle doldurulmalı ve pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır. (Vize Başvuru formu için tıklayınız) Yeni vize formlarında 2 adet imza bölümü bulunmaktadır.( 37.sorunun karşılığı ve vize formunun son sayfasında bulunan beyannamenin altındaki imza bölümü)

7.            Konsolosluğa hitaben yazılan dilekçeler mutlaka Fransızca yada İngilizce olmalıdır.!!

8.            Değerli yolcularımız Fransa başkonsolosluğunun uygulaması gereği son 3 yıl içerisinde alınmış ve 30 gün kalış süresi bulunmayan pasaportlar boş pasaport muamelesi göreceğinden başvurularınızda şahsi evraklarınıza özellikle banka hesap cüzdanınızın iyi düzeyde olmasına özen gösteriniz.!!

9.            Fransa / Schengen sahasına giren tüm yabancı uyruklular geçerli seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorundadırlar. (Bkz. Seyahat sağlık Sigortası)

10.          Yanlarında başka birisi ile seyahat edecek olan yolcuların beraber seyahat edecekleri kişilerin var ise geçerli vize fotokopilerini yada var ise yeşil pasaportlarının fotokopilerini ibraz etmelerinin kendileri için vize alımı sırasında referans olacağını hatırlatırız.

11.          Değerli yolcularımız Fransa Başkonsolosluğu vize başvurularında genel olarak istenen evrakların fotokopilerini istemektedir. Konsoloslukça istenmedikçe lütfen orjinal evrak göndermeyiniz.! Konsolosluğun istememesine rağmen gönderilen evrakların kaybolmasından dolayı www.vizesorun.com' kesinlikle sorumlu olamayacağını önemle belirtmek isteriz.!!

 

12.          Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram - yılbaşı- sömestr - fuar - paskalya - dil okulu vb gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerinde yazılı olan bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.

 

©Copyright 2013 Beytour Turizm Hizmetleri Ltd Şti
Yenidoğan M. Abdi İpekçi C. No: 50/A B.paşa / İST
+90 212 674 54 77 - 78 pbx